How to Use the Library
A library is a building for a collection of books, magazines, periodicals and newspapers. The books are kept on the shelves in the stack room whereas rihe magazines,journals,etc. in the reading rooms. Modern libraries also have xerox rooms, and computer rooms.
If you want to borrow books, you can go to the loan desk, look over the correct call numbers in the card catalog and ask the librarian to take them out for you. Or you’re allowed to enter the stack room to find books for yourself, you can look up the bound volume of index for the articles relative to the subject, on which you are going to write a thesis. If the library doesn’t subscribe to the magazine which carries the article you want, you can borrow the magazine from other libraries by means of interlibrary loan service. Don’t forget to show your library card or I.D. card to the librarian before you go into the reading room, where you can read magazines or newspapers. If you find a good article and want to keep it, you can have it duplicated in the xerox room. Besides, if you want to watch films or slides, you can ask the projectionist to play the videotape for you in theaudio-visual room, where you can.also listen to language tapes and music tapes.
How to Use the Library
launch pad: 发射台
The six astronauts shortlisted for the two-member mission have arrived at the launch pad in Inner Mongolia, the China News Service said, citing engineers at the launch center.
文中的 launch pad 指的是“发射台”，即火箭或太空飞行器发射基地的平台。相关的表达有 helipad（直升飞机起降台），keypad（键盘）等。
学生在英文中存在着大量动词时态的错误，在口语表达上动词时态的错误就更为普遍。因为动词在每句话中都起重要的作用，对时态的正确选择就显得尤为重要。一个美国人很容易判断时态的正确和错误。从语法角度来说，能正确运用动词时态是取得TSE高分的必要条件，动词时态的错误可以分为两类：一类是动词时态错误，比如：He catch a cold last week.其中的catch就是时态错误。第二类是动词时态形式的错误，比如：He catched a cold last week..其中的catched就是动词形式的错误。catch的正确过去式为caught。应该说没有一个美国人能明白catched的意思。正因为动词时态非常重要，本书第四节将对动词时态进行深入的讲解，提供大量的练习并给出常见不规则动词的三种形式。
中国学生表达思想时往往太空洞。具体来说就是表达思想时只陈述一个中心思想，如谈到一个大学的好坏时，会说“The university has a good library.”“The university has excellent sports facilities.”就此就停止了,而没有据地展开。
要想避免表达思想内容空洞就一定按照上面大学图书馆一例来把自己的想法展开。需要展开到多细，可以根据你的知识面而定，但这种表达思想的思路是至关重要的，这就是说，文章一定要有细节。现在请你把“The university has excellent sports facilities.”展开。
在阐述思想时能把中国文化中普遍认同的东西表达出来，却没有能够把中国人为何普遍认同这种东西其背后的原因和条件讲出来。因为美国人对其背后的原因和条件一无所知，就无法明白你想表达的思想观点，甚至会认为你所表达的观点是荒唐的。比如说，一个学生在谈到在中国用什么交通工具最好这一问题时，阐述了这一观点“Only the very wealthy people can afford to buy a car.”为了使美国人真正理解这句话，就必须按下边方法来交代原因和条件：
The living standard in China is very low. The average monthly income per person even in large and affluent cities is about 100 U.S. dollars. This income is just enough to cover the family expenses, without any money let for savings. Furthermore, cars in China are far more expensive than in the United States. The cheapest car in China would be about 10,000 dollars. Very few people in China can save enough to purchase a car, not to mention the cost of car maintenance.
How To Be A Lovely Citizen
Great changes have taken place in Shanghai and more and more people throughout the world are focusing their attention on Shanghai now. As a citizen of Shanghai, I feel I must spare no efforts to do my bit. First, I decide to help plant more trees to make our city more beautiful. Second, I should obey seven no’s and be good at learning from others. Third, I should study hard so that I can do something better for my city in the future.
Honesty Is Gold
Honesty means speakingthe truth and being fair and upright in act. He who lies and cheats is dishonest.: Those who gain fortunes not by hard labour but by other means is dishonest.
Honesty is a good virtue. If you are honest all the time,you’ll be trusted and respected by others. A liar is always looked down upon and regarded as a black sheep by the people around. Once you lie, people will never believe you even if you speak the truth.
However, in the tide of commodity economy today, it seems that more and more people believe in money at the sacrifice of honesty. To them, among such things as health, beauty, m6ney, intelligence, honesty, reputation and talent, honesty is the only thing that can be east away. They don’t understand or pretend not to understand that honesty is the biggest fortune humans own, and that it is the prerequisite for doing everything well. I think these people areto be pitied.
In short, honesty is gold. Honest, your reputation will become great;dishonest, your name will be spoiled and your personality degraded. Therefore, we should never make such an excuse as “A little dishonesty is only a trifle thing. We should eradicate immediately the seed of dishonesty once it is sowed in our minds.
A After a terrible electrical accident, which caused him to become both blind and deaf, the whole world became completely dark and quiet for Robert Edwards for almost ten years. The loss of sight and hearing threw him into such sorrow that he tried a few times to put an end to his life. His family, especially his wife, did their best to tend and comfort him and finally he regained the will to live.
One hot summer afternoon, he was taking a walk with a stick near his house when a thunderstorm started all at once. He stood under a large tree to avoid getting wet, but he was struck by the lightning. Witnesses thought he was dead but he woke up some 20 minutes later lying face down in muddy water at the base of the tree. He was trembling badly, but when he opened his eyes, he could hardly believe what he saw a plough and a wall. When Mrs. Edwards came running up to him, shouting to their neighbors to call for help, he could see her and hear her voice for the first time in nearly ten years.
The news of Robert regaining his sight and hearing quickly spread, and many doctors came to examine him. Most of them said that he regained his sight and hearing from the shock he got from the lightning. However, none of them could give a convincing answer as to why this should have happened. The only reasonable explanation given by one doctor was that, since Robert lost his sight and hearing as a result of a sudden shock, perhaps, the only way for him to regain them was by another sudden shock.
The reason for Robert’s attempts to kill himself was that _________.
A. a terrible traffic accident happened to him
B. he had to live in a dark and silent world
C. he was struck by the lightning once more
D. nobody in the world cared about him
What was Robert doing when he was struck by the lightning?
A. Sheltering from the rain under a tree. B. Driving a car.
C. Taking a walk with a stick. D. Lying on the ground.
We can infer from the text that ________.
A. there was no accurate explanation for Robert’s recovery
B. many doctors came because Robert was badly injured
C. Robert’s wife sent for doctors immediately after the shock
D. a sudden injury in the head led to Robert’s recovery
What’s the best title of the whole passage?
A. A Terrible Electrical Accident
B. Robert Edwards and His Wife
C. What a Sudden Shock
D. An Unforgettable Experience
Massive changes in all of the world’ s deeply cherished sporting habits are underway. Whether it’s one of London’s parks full of people playing softball, and Russians taking up rugby, or the Superbowl rivaling the British Football Cup Final as a televised spectator event in Britain, the patterns of players and spectators are changing beyond recognition. We are witnessing a globalization of our sporting culture.
That annual bicycle race, the Tour de France, much loved by the French is a good case in point. Just a few years back it was a strictly continental affair with France, Belgium and Holland, Spain and Italy taking part. But in recent years it has been dominated by Colombian mountain climbers, and American and Irishriders.
The people who really matter welcome the shift toward globalization. Peugeot, Michelin and Panasonic are multi-national corporations that want worldwide returns for the millions they invest in teams. So it does them literally a world of good to see this unofficial world championship become just that.
This is undoubtedly an economic-based revolution we are witnessing here,one made possible by communications technology, but made to happen because of marketing considerations. Sell the game and you can sell Cola or Budweiser as well The skilful way in which American football has been sold to Europe is a good example of how all sports will develop. The aim of course is not really to spread the sport for its own sake, but to increase the number of people interested in the major money-making events. The economics of the Superbowl are already astronomical. With seats at US 5, gate receipts alone were a staggering $ 10,000,000. The most important statistic of the day, however, was the $ 100,000,000 in TV advertising fees. Imagine how much that becomes when the eyes of the world are watching.
So it came as a terrible shock, but not really as a surprise, to learn that some people are now suggesting that soccer change from being a game of two 45-minute halves, to one of four 25-minute quarters. The idea is unashamedly to capture more advertising revenue, without giving any thought for the integrity of asport which relies for its essence on the flowing nature of the action.
Moreover, as sports expand into world markets, and as our choice of sports as consumers also grows, so we will demand to see them played at a higher and higher level. In boxing we have already seen numerous, dubious world title categories because people will not pay to see anything less than a “World Tide” fight,and this means that the title fights have to be held in different countries around the world!
77. Globalization of sporting culture means that ___.
A. more people are taking up sports.
B. traditional sports are getting popular.
C. many local sports are becoming international
D. foreigners are more interested in local sports
78. Which of the following is NOT related to the massive changes?
A. Good economic returns. B. Revival of sports
C. Communications technology. D. Marketing strategies.
79. What is the author’s attitude towards the suggestion to change soccer into one of four 25-minute quarters?
A. Favourable. B. Unclear. C. Reserved. D. Critical.
80. People want to see higher-level sports competitions mainly because___.
A. they become more professional than ever.
B. they regard sports as consumer goods.
C. there exist few world-class championships
D. sports events are exciting and stimulating
2002年专四考试阅读理解 TEXT D
【详细解答】短文第二段说“Just a few years back it was a strictly continental affair with France…But in recent years it has been dominated by…”，由此可见体育文化的全球化使许多国内的体育运动项目将走向世界。故选项C为正确答案。
【详细解答】短文第四段说“This is undoubtedly an economic based revolution… onemade possible by communications technology，but made to happen because of marketing considerations．”这里提到了“好的经济收益”，“通讯技术”及“市场策略的支持”，没有提到“体育运动的复兴” 故选项B为正确答案。
【详细解答】短文倒数第二段最后一句说“The idea is unashamedly to capture more advertising revenue，without giving any thought for the integrity of a sport which relies for its essence on the flowing nature of the action．”作者认为这做只是为了获得更多的广告收入，而破坏了足球运动的完整性及精彩性，这种做法是可耻的，由此可见作者是持批评的态度。
【详细解答】短文最后一段第一句有“as sports expand into world markets，and as our choice of sports as consumers also grows，so we will demand to see them played at a higher and higher level．”据此知体育正扩展到全球市场，我们作为消费者对体育的选择也在增长，因此我们要求看到更高水平的比赛。故选项B为正确答案。
(Li Mei is late for school.)
W: May I come in, please?
M: Hi, Li Mei, come in. Why are you late today? You know we’re having an exam.
W: I’m sorry, Mr. Li. My bike broke down on the way. And I couldn’t find a place to get it fixed. So I pushed it all the way to school.
M: I see.Here is your test paper.Go to your seat and start to do it fast.
Being Late for School上学迟到